Authentic pizza italiana sulla strada della famiglia

By : | 0 Comments | On : februari 18, 2012 | Category : Fest, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Vår pizza som när den kommer ut ur ugnen förgylls med ruccola, pesto, parmesan och olivolja

Lät mycket roligare med lite Italiensk klingande ord hoppas att det är ”ganska” så rätt, men pizza är gott och man kan variera den hur mycket som helst. Det är ofta egna begränsningarna som sätter stop eller kan man kanske som ena sonen vill servera en Kinapizza med friterad kyckling och sötsur sås, han motiverar det med att om man kan göra en kebabpizza så…

Den gjorde vi inte i kväll utan kvälles pizza fick bli en mer traditionell pizza, vi använder Jamie Olivers pizzadegs recept som kavlas ut tunt och på den la vi min tomatsås, ost, lök, coktailtomater, tomat, grönpaprika, svarta oliver och salami  och gräddade på 240° tills den fått fin färg, när jag tagit ut den får var och en lägga på hyvlade parmesan, ruccola, pesto och ringla lite olivolja på innan man äter.

Till pizzan serverade vi även en god och enkel pizzasallad som går fort att göra, men gör den gärna någon timme/dag innan så den får dra ordentligt.

Jamie Olivers pizzadeg
Receptet är beräknat för 8 normalstora pizzor eller 16 små

– 1kg vetemjöl special
– 6 1/2 dl vatten
– 50g jäst
– 1 tsk salt
– 1 msk socker
– 4 msk olivolja

  1.  Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken. Gör en liten skål i mitten där du kan hälla vätskan. Strö över saltet.
  2. Värm vattnet så att det blir 37°. Smula ner jästen i en skål och tillsätt socker och olivolja. Häll över vattnet och se till att jästen löses upp.
  3. Häll ner lite vätska i taget i ”mjölskålen” och arbeta samman till en deg försiktigt – utan att spräcka mjölväggarna. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen.
  4. Lägg degen i en stor skål och låt jäsa till dubbel storlek under en kökshanduk (ca. en timme).
  5. Knåda degen något och dela degen i så många bitar som du önskar.
  6. Kavla ut pizzorna (riktigt tunt, cirka 5mm) 15-20 minuter innan du lägger på pizzasås och fyllning.

Pizzasås

– 500 g passerade tomater
– 2 msk tomatpuré
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk malen svartpeppar
– 1 nypa strösocker
– 1 tsk torkade pizzakyddor

  1.  Häll de passerade tomaterna i en kastrull. Koka upp.
  2. Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.
  3. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.

Pizzasallad som blir godare om den får stå lite.

Pizzasallad

Hittar man recept på här

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: