Annorlunda hamburgertallrik med bakad potatishalva och grönsaksröra

By : | 0 Comments | On : januari 5, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Idag vart det en annorlunda variant på hamburgertallriken, med mindre bröd, onyttiga såser och med mer nyttigheter. En god och trevlig rätt som påminner men ändå inte är som klassisk hamburgare, tack vare grönsakerna som blir saftiga är andra såser överflödiga.

Hamburgaren

Går jag inte in på hur man gör, utan den hittar du här på ett tidigare inlägg.

Bakad potatishalva

– 5st Bakpotatisar i halvor
– Rapsolja eller olivolja
– Fling salt

1. Sätt ugnen på 225°, lägg potatisen med snitt sidan neråt på en oljad plåt.
2. Ställ in plåten och låt potatisen stå i ca 25 minuter, vänd potatisarna och låt stå i ca 10 minuter till.
3. Servera med olja och fling salt på toppen.

Grönsaksröra

– 1st Röd lök i klyftor
– 3st Vitlöks klyftor hackad
– 2st Paprikor i bitar
– 3st tomater i Tärningar
– 1st Syrligt äpple i tärningar
– Olja
– 15ml Äppelcider vinäger
– Salt
– Svart peppar

1. Värm upp olja i pannan och stek all lök så den får färg och mjuknar.
2. Stek med paprika, äpple och tomaterna, låt tomaterna bli lite sörjiga.
4. Slå på vinäger samt salt och peppar..
5. Smaka av och servera

Hamburgerbrödet och slut klämmen

– 6st Skivor av ett favorit bröd
– Olja

1. Stek brödet i en varm panna med lite olja
2. Dela brödet i trekanter.
3. Lägg ett bröd i botten, lägg på hamburgare, grönsaksröra och sist andra trekanten av brödet..
4. Servera med potatis halvan

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: