Loader

Ljummen rödbetssallad med ruccola..

By: Patric | 0 Comments | | Category: Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept | Tags : , , , , , , ,

Igår så var det färska nykokta rödbetor till Isterbanden, då passade jag på att koka några extra när jag ändå höll på. Så idag var det dags att göra något roligt av dom också, en “ljummen  rödbetssallad med ruccola” fick det bli till middagen som annars var grymt tråkig med ... more

Read more

Vad vet du om Pomologi?

By: Patric | 0 Comments | | Category: Jobb inlägg, Privata inlägg, Tankar, Utveckling | Tags : , , , ,

Jag viste inte mycket tills för ett litet tag sedan, då jag försökte hitta lite information på google. Fastnade för namnet pomologi och konstaterade att det fanns “Sveriges Pomologiska Sällskap“, Vad var det nu jag var ute efter? Det var lite mer information om våra svenska äpplen, som gjorde att jag ... more

Read more

Isterband att hata eller älska..

By: Patric | 0 Comments | | Category: Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter | Tags : , , , , , , , ,

Idag var det härliga isterband på menyn hemma, en riktig Svensk klassiker som härstammar från Småland. Här hemma serverades dom välstekt med kokt färskpotatis under en vitsås med salladslök och nykokt rödbeta med skirat smör. Kanske inte den nyttigaste av måltider men oj så gott och uppskattat av hela familjen, ganska ... more

Read more

En pimpad fransk klassiker

By: Patric | 0 Comments | | Category: Hemma i köket, Matlagning, Recept | Tags : , , , , , ,

Vad kan det franska köket erbjuda en tisdagskväll mitt i veckan, jag är lite trött idag och det är bara halva familjen hemma. Så det franska fick stå för inspirationen idag jag valde en klassiker som jag faktiskt inte gör så ofta, även om den faktiskt passar väldigt bra som ... more

Read more

En nyhet på bloggen..

By: Patric | 0 Comments | | Category: Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Tankar, Utveckling | Tags : , ,

  Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite tips som jag använder när jag lagar mat, anpassade och klara för att fungera i ett kök hemma. Då inläggen försvinner lite i mängden allt efter att jag lägger in nya, så försvinner mina tips också allt som tiden går. ... more

Read more

Våra recept är inte bara ett recept..

By: Patric | 2 Comments | | Category: Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Recept | Tags : , , , , ,

Som så många andra moderna verksamheter idag så har vi datorer till hjälp för vissa uppgifter i köket, vårt system heter Matilda det är ett planerings och ekonomi system för kök. För att det ska fungera fullt ut så måste allt som vi tillagar finnas med som ett recept i systemet, sedan ... more

Read more

Ibland blir ni så lurade..

By: Patric | 2 Comments | | Category: Privata inlägg, Tankar | Tags : , , , , ,

Kommer direkt från affären, egentligen var det havregryn det enda jag skulle ha. Men när man är sen så har man ju affären nästan för sig själv, och jag passade på att kolla in lite i köttdisken. Tog inte många sekunder för att göra mig rejält upprörd, hittade den förnämliga produkten gourmemörad ... more

Read more

Glöden var kanon och flanken vart som en dröm..

By: Patric | 0 Comments | | Category: Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter | Tags : , , , , , ,

Det vart en riktigt lyckad ledarträff igår där jag skulle fixa maten, vi hann med både lite plannering för säsongen, femkamp där jag förövrigt var med i det vinnande laget, god mat och trevliga diskussioner. Ni som läste förra inlägget i bloggen vet vad jag skulle bjuda på, ni som ... more

Read more

Inspiration och nya saker..

By: Patric | 0 Comments | | Category: Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Tankar | Tags : , , , , , ,

Ikväll får jag hem mina trevliga ledar kollegor i flickhockeyn där jag är materialare, jag tog på mig ansvaret att fixa maten för kvällen. Jag tycker för det mesta att det är roligt att fundera ut en trevlig meny, ofta börjar jag hitta en huvudråvara som får leda vägen för ... more

Read more

Det är så lätt att tycka, men det är lite som att kasta sten i växthus..

By: Patric | 0 Comments | | Category: Jobb inlägg, Tankar | Tags : , , , , , ,

Jag är ett stort fan av härliga nykokta kräftor, så där lagom salta och med den sköna krondillsmaken och den lilla touchen av porter som ska finnas där.  Okej jag erkänner att jag tyvärr tröttnar lite för fort när det ska pillas och sörplas, men det förringar inte den goda smaken av dom gyllene kräftorna. ... more

Read more
“Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw