Dags att ta ett nytt personligt steg i ny riktning

By: Patric | 8 Comments | | Category: Blogg, Privata inlägg, Tankar, Utveckling | Tags : , , , , , , ,

Efter 5 år i det offentliga köket så är det dags att lämna det och gå mot nya utmaningar, jag lämnar dock ett kök som jag trivs mycket i med sina härliga lokaler och underbara människor som jag fått äran att leda och jobba tillsammans med. Jag har under hela... more

Read more

Att få stryk av en politiker..

By: Patric | 8 Comments | | Category: Blogg, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Privata inlägg, Tankar | Tags : , , ,

Bild från ABC i svt som visar en pocherad laxfilé gjord på färsk lax serverad med en basilika sås som är gjord från grunden av västeråskökets kockar  Då kom den igen käftsmällen som får en att vackla till och ramla och sedan en välriktad spark i magen, vet inte riktigt... more

Read more

Ost, vin och en kväll med massa nya kunskaper

By: Patric | 0 Comments | | Category: Blogg, Hur funkar det?, Privata inlägg, Roligheter, Strike, Tankar, Utveckling | Tags : , , , , ,

Efter att åkt mot centrum genom ett lätt höstbistert Västerås så beger jag mig mot en betydligt varmare och mysigare restaurang, här väntar en trevlig kväll som ska gå i vinet och ostens tecken där Jens Dolk (tv4 profilen) ska guida oss i konsten att kombinera smaker och vin. Riesling... more

Read more

Man undrar ju lite hur ekologiskt det är på riktigt?

By: Patric | 2 Comments | | Category: Blogg, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Privata inlägg, Tankar | Tags : , , , , ,

DDT och andra gifter i ekologisk olivolja kan man läsa om när Råd & Rön låtit testa tio olika ekologiska olivoljor, i laboratorium visade det sig att flera av oljorna innehåller rester av giftiga bekämpningsmedel. I många kök precis som mitt hemma så står det snygga flaskor med olivolja från... more

Read more

Får du inte till vardagsmaten hemma? 8 steg mot en lyckad vardagsmåltid!

By: Patric | 0 Comments | | Category: Blogg, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling | Tags : , , , , , ,

Känner du igen dig i att när man lagar den tråkiga och jobbiga vardagsmaten så blir blir den aldrig riktigt som du tänkt dig, maten blir istället det där jobbiga som man måste fixa för att man ska och måste äta något. När den väl står på bordet så varken... more

Read more

Så var det helheten i den offentliga måltiden igen..

By: Patric | 2 Comments | | Category: Blogg, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling | Tags : , , , , ,

Då kom ett nytt beslut som är ett praktexempel på okunskapen runt den viktiga måltiden och än en gång så har man lyckats rasera för en bättre kvalitet i helheten, tidigare i min kommun Västerås har man gjort en imponerande satsning på maten i det offentliga köket runt om i kommunens alla... more

Read more

Kanske onödigt men helt klart en maskin som hjälper till i köket

By: Patric | 0 Comments | | Category: Blogg, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Tankar, Test | Tags : , , , , ,

För någon vecka sedan fick jag en fråga om jag var intresserad av att testa någon produkt till köket hemma, jag som är lite av en teknik och maskin nörd säger ju inte nej till en sådan fråga. Sagt och gjort så efter lite tankar och funderingar på vad jag... more

Read more

Varför ska jag inte använda fuskprodukterna i mejerihyllan?

By: Patric | 0 Comments | | Category: Blogg, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Tankar, Utveckling | Tags : , , , ,

Vad innebär det när våra råvaror har ord som “mat” i namnet som tex. becel mat eller Milda mat osv..??? Kanske inget som vi funderar på när vi står vid hyllan i affären och ska handla, det är ju en bekväm produkt som håller bra och är billigare än vanlig... more

Read more

Att urholka betydelsen av kockar i det offentliga köket..

By: Patric | 0 Comments | | Category: Blogg, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling | Tags : , , , , , , , , ,

Kan inte låta bli att fundera på alla de åren som jag jobbat i kök där man har haft olika yrkeskategorier som gör olika saker, hmm undrar om jag har tänkt och gjort helt fel alla de åren och kanske serverat mat som ingen vill ha och inte smakar som... more

Read more

Närproducerad pasta och nätverkande i Järna

By: Patric | 0 Comments | | Category: Besök, Blogg, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling | Tags : , , , , ,

Eftersom det var svårt att ha med kameran i fabriken har jag lånat en bild från kungsörnens hemsida, här är det kortpasta som torkas. Efter en kopp kaffe på jobbet beger jag mig till Järna som ligger några mil utanför Stockholm och Södertälje, här är jag för en träff i... more

Read more
“Citatet”
Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
-Laurence Olivier