Cheddar och honungsgratinerad wraps med sval gurksallad

By : | 0 Comments | On : januari 13, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Mina läckra wraps med den enkla gurksalladen, lite olivolja, svartpeppar och flingsalt på toppen gör det ännu läckrare.

Idag så valde jag att laga mat som är lite allt i ett,  jag fyllde en tortilla med godsaker och gratinera i ugnen med lite cheddar och honung på. Till den ville jag ha något lite svalare så en väldigt enkel gurksallad fick så för den biten, man kan hotta till wrapsen lite med med mer chili i om man vill för mina vart lite familjevänliga.

Cheddar och honungsgratinerad wraps

– 4dl Bulgur
– 8dl Vatten

– 12st Stora tortilla bröd
– 1kg Färs
– 2st små Röda lökar i klyftor
– 1st Röd paprika i strimlor
– 3st Vitlöksklyftor hackade
– efter smak Chili hackad
– Ingefära
– Spiskumin
– Paprikapulver
– Salt
– 15ml Kalv fond
– 20ml äppelcider vinäger
– Honung att ringla
– 0,5st Citron
– Cheddar ost
– Olja

1. Koka bulguren med vattnet enligt anvisning, häll bort eventuellt vatten och låt stå när det är klart.
2. Stek lök, paprika och vitlök med chilin hårt i rikligt med olja så det får färg och sedan krydda med salt
3. Ta upp det från grytan och låt det vänta medan du steker på färsen i ny olja.
4. När färsen börjar få färg kryddar du med ingefära, spiskummin och paprika, nu luktar det garanterat tacos 😉
5. Slå på fond och vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.
6. Häll i bulgur och grönsakerna och smaka av igen.
7. Lägg ca 1,5 – 2 dl på ett tortilla och rulla ihop för att läggas på en ugnsplåt.
8. Lägg dom tätt så dom inte rullar upp sig.
9. När alla är klara pressar och gnider man in citronsaft på toppen och ringlar över lite honung som penslas ut tunt, sedan en skiva cheddar som kröning.
10. Placera dom i en ugn på 220° i 15 – 20 minuter, eller tills dom fått bra färg.
11. Servera med gurksalladen som du gör när wrapsen står i ugnen

Sval gurksallad

– 1st Gurka
– Flingsalt
– Svartpeppar
– Olivolja

1. Dela gurka längs med och gröpa ur det vattniga kärnorna i mitten.
2. Riv på grövsta på ett rivjärn, salta, peppra och häll på lite olja och låt dra lite.
3. Krama ur vattnet och servera med lite mer olja och flingsalt

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: