Chevre och honungsgratinerade rotsaker till något gott.

By : | 0 Comments | On : december 12, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Snabbmat, Tankar

Dom läcker gratinerade rotsakerna med chevre och honung

Nu ska jag avslöja en hemlis på bloggen, vet inte varför men det är lite skämmigt att berätta om det. Som kock så ska man ju alltid visa upp en matlagnings fasad som är lite utöver det vanliga, och vist så är det så att jag ofta lägger ner aningen mer arbete på måltiden hemma.

Falukorven får färg..

Men idag så ska vi äta en riktig svensk klassiker som jag älskar, lite hårdare stekt falukorv med pasta och köpe ketchup. Enkelt och ruskigt gott tycker jag med lite svart peppar och parmesan dom får höja den kulinariska upplevelsen. Men okej jag kan inte riktigt hålla mig från att göra något lite annorlunda till… Jag förväller skivade morötter och rödbeta som jag blandar och gratinerar i ugnen med chevre och lite honung mmm

 

Chevre och honungsgratinerade rotsaker

– 4st Morötter i slantar
– 2st Rödbetor i slant stora bitar
– 150gr Chevre ost i skivor på ca 0.4 cm
– Olivolja med citron (kan ta vanlig olivolja med citron)
– Salt
– Svart peppar

1. Börja med att förväll morötter och rödbetorna Förvälla = koka upp vatten med salt, lägg i grönsakerna och låt koka i 3 minuter ta upp dom och kyl grönsakerna med kallt vatten
2. Lägg morötter och rödbetor i en ugnsform, salta, peppra och häll lite olja på.
3. Sprid den skivade chevren på grönsakerna och ringla lite honung på osten.
4. Ställ in i varm ugn på gratinering och 250 grader.
5. Ta ut och servera som tillbehör till något gott..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: