Cook Chill.. vilket skämt eller?

By : | 0 Comments | On : juli 1, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Tankar, Utveckling

Vårat kök är ett så kallat Cook Chill kök, vilket i tv och press ofta framställs som ett kökets helvete gärna förmedlat av namnkunniga kockar. Ett själlöst kök där ingen mat lagas utan bara hanteras och skickas iväg, där personalen inte vill eller kan.

En skrämande bild som målas upp av okunskap, där jag lugnt kan säga att det är få kök som inte sysslar med någon form av Cook Chill. Ett modernt restaurang kök idag lagar såser, gratänger osv. för att kyla ner rätten och värma på vid beställning.

Det finns inga gäster som är beredd att sitta och vänta den tid det tar att tillaga en sås från grunden, eller en mindre en krämig gratäng. Jag törs nästan påstå att en sås eller gryta som får ”vila” någon dag i kyla, ofta smakar mycket bättre.

Kockarna hos oss gör som i vilket professionellt kök som helst när maten lagas från grunden, för att sedan kontrollerat kyla ner den och värma den precis innan servering. Ingen lång varmhållning här, utan ny värmd mat som serverad direkt.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: