Currydoftande kräftstjärtar i krämig sås

By : | 0 Comments | On : oktober 9, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Precis färdig i min större wok panna, som mycket av maten hemma tillagas i.. bara att lägga upp och piffa lite.

Köpte två burkar med skalade kräftstjärtar häromdagen, som jag lyckades komma ihåg att jag hade först idag. Men det kan ju vara lite trevligt med lite lyxigare söndagsmat, så det vart ju rätt bra att ta fram dom ändå. Det bästa är att det går ganska fort att fixa till den här rätten, och man får lite mer tid att villa upp sig inför veckan som kommer. Jag serverade med pasta till idag men det passar lika bra med ris, bulgur, couscous eller något liknande.

Currydoftande kräftstjärtar i krämig sås  

– 340gr Kräftsjärtar
– 1st Gul lök i tärningar
– 1st Äpple i tärningar
– 2st Tomater i tärningar
– 150gr Champinjoner i tärningar
– 50gr soltorkad tomat i tärningar
– 20ml Tomatpuré
– 4dl Grädde
– 25ml Fisch sauce
– Curry
– Svartpeppar

1. Börja med att fräsa löken i olja, lägg sedan i äppeltärningarna och curry låt fräsa en liten stund.
2. Lägg i champinjoner, tomater och låt fräsa en stund, lägg i tomatpurén.
3. Slå på grädde samt fishsauce och låt koka upp och puttra i några minuter, smaka av med svartpeppar, salt och curry.
4. Häll i kräftstjärtar (utan spad om det är som mina i från en burk), stäng plattan och smaka av, jag valde att blanda med pastan ikväll. Men man kan servera den som en sås bredvid om man vill.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: