Dagen efter, bättre än man kan tro..

By : | 0 Comments | On : juli 11, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Tankar

Maten lika god dagen efter..

Ofta så får man lite rester kvar när alla ätit klart, kanske inte tillräckligt för att familjen ska bli mätt igen så man väljer att slänga istället. Tänk om lite för plånbok och naturens skull, försök att göra slut även på resterna. Själv så brukar jag ofta tänka direkt på morgondagen, och då passar jag på att laga lite extra som får gå som lunch dagen efter. Nu är det inte alltid som det fungerar med några storätare i familjen, som fått för sig att man måste tömma alla skålar. Men när det fungerar blir det ofta en sallad så här under sommarmånaderna, vilket är riktigt fräsht och lagom som lunch i värmen. Det är lite roligt att vara lite av en äventyrare med alla olika smaker som man kan blanda i, jag har aldrig varit med om att en sallad inte smakat gott.. hmm möjligtvis har den sett lite konstig ut.. Idag vart det en läcker sallad med grillade grönsaker, pannbiff, lite olika sallads sorter, brie ost, paprika, rostad potatis och risoni för att fylla ut lite. Jag toppade hela salladen med en senaps vinägrett, gjord på enklaste sätt av fransk och vanlig senap, äpple vinäger, lite honung, raps olja, salt och nymald svart peppar. Var inte rädd att pröva nya saker i salladen, ibland kanske resterna inte riktigt räcker till fyll då på med lite pasta, ris eller frukt som brukar vara gott i lagom mängd.

Är det inte sommarväder ute så går det ju bra att använda resterna till en pytt, som inte alltid behöver innehålla potatis det går lika bra med ris eller pasta. Jag får säkert anledning till att komma tillbaka till hur du lyckas med olika pytter senare, men det får bli när vädret blir mer pytt passande.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: