Det låter ju kanon.. man ser helheten och är villig att jobba för den..

By : | 0 Comments | On : april 11, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Min pyramid som förenklar bilden av hur gästen påverkas av alla moment och som bygger på FAMM..

I Stockholms läns landsting har politikerna tagit ett helhetsbeslut kring maten där man vill satsa på helheten, det är riktigt roligt att höra hur man verkligen har förståt att allt spelar in i skapandet av den bästa måltiden.

Jag ser fram mot att följa det arbetet, samtidigt som jag hoppas att jag kan hjälpa till att trycka på samma utveckling i dom två landsting som jag är verksam i. I Västerås har vi bland annat hand om några avdelningskök som gör att vi kommer närmare patienten och får ett närmare samarbete med avdelningen, på avdelningen kan vårdpersonalen ägna sig åt det som dom kan bäst och vi sköter köket. På sikt hoppas vi kunna utveckla det ännu mera för att kunna hjälpa till med hela kedjan runt patienten, allt för att skapa den bästa möjliga måltids upplevelsen för patienten.

Det är viktigt att inse att det handlar om att även släppa till resurser för denna typ av utveckling om det ska bli något, för en patients trivsel på sjukhuset och tillfrisknande är maten viktig och satsar man finns det pengar att tjäna i snabbare vård. Men vågar man inte kommer det att slå sig slätt och det kommer att rinna ut i sanden, med dyrare vårdkostnader som följd och risk för mer missnöje både bland patienter men även hos personalen.

Det kommer att behövas jobbas på kompetensförhöjning i alla led kring patientmaten, precis som FAMM modellen visar är alla delar enormt viktiga för patientens helhetsintryck av måltiden.

Från SVT.se

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: