En fantastisk födelsedags tårta

By : | 0 Comments | On : mars 18, 2012 | Category : Baka, Dessert, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter

Födelsebarnet garnerar sin tårta själv så att alla detaljer hamnar på rätt ställe, precis så som hon tänkt det.

Idag är det kalas hemma och födelsebarnet får bestämma tårta, dotterns val idag var väldigt bestämt -chokladhalvmånar och gelehallon ovanpå. Resten vart ett samarbete där vi kom fram till en chokladbotten med hallon och grädde mellan, sedan mer grädde runt och godis runt snyggt lagt på plats av huvudpersonen själv.

Rejält med grädde och hallon mellan dom härliga chokladkakorna

Tårtbotten

Vi delade upp smeten så att vi gjorde två tunnare bottnar istället för en stor, man klarar sig på en form om man inte har för bråttom och kan vänta mellan så den hinner svalna

– 250gram Mörk Choklad
– 250gram Smör
– 6st Ägg
– 2 3/4dl strösocker
– 1dl Vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175grader och smörj två stycken formar (med löstagbara sidor) med smör
2. Riv chokladen och smält smöret  som ska slås på chokladen sedan, rör om tills all choklad har smält.
3. Vispa ägg och socker poröst med en elvisp, blanda sedan försiktigt med den smälta chokladen.
4. Vänd ner vetemjölet försiktigt
5. Häll smeten i formarna och jämna till ytan
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, tills smeten precis när smeten börjat stelna och pricka på ytan. OBS! den ska inte vara genom gräddad
7. Låt kakan stelna lite i formen innan du lossar den, ställ kallt en stund innan det är dags att montera kakan.

Tårtan precis innan det är dags att blåsa ut ljusen

Chokladtårta med hallon och godis

– Romerska bågar
– Gelehallon
– 5dl Grädde
– 1tsk Vaniljsocker
– 200gram Hallon frysta
– 2st Chokladbotten ovan

1. Vispa grädden hårt med vaniljsocker och lite av saften från hallonen
2. Lägg 1/3 grädde på ena tårtan och sedan toppa med hallonen
3. Lägg andra tårtan på och täck hela med grädde
4. Nu ska tårtan göras fin, vi använde ju godis men man kan lika gärna använda hallon eller någon annan frukt.
5. Dags att servera eller ställa i kylen en stund..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
-Sokrates
%d bloggare gillar detta: