En moderniserad klassiker – Club Sandwich

By : | 1 Comment | On : februari 1, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Snabbmat

En klassiker som jag moderniserat lite för att passa i vår tid

Vart sådär sugen på en sak idag så att jag kände att det bara var att fixa, en vända till affären där kyckling, bacon, sallad och ett trevligt surdegsbröd inhandlades. Mitt mission för middag är en Club Sandwich som är en klassiker, som man vet funnits med på menyer redan 1899 man är dock osäker på ursprunget. Det är en smörgås som i originalet ska vara kalkon, bacon, sallat och tomater samt rikligt med majonnäs mellan minst två rostade brödskivor. Numera är ofta Club Sandwichen förknippad med just kyckling och bacon, i min variant idag så använder jag grillpannan och skapar en betydligt slankare variant av sandwich än originalet.

 En moderniserad klassiker Club sandwich

– 12st Skivor av något bröd av toast typ, jag hittade ett smakrikt surdegs baserat toast bröd.
– 6st kyckling filéer delad i mitten längs med så man får två tunna filéer av en.
– 12 st Bacon skivor
– 3st Tomater i tunna skivor
– 1st Rödlök i tunna skivor
– 250gram Sallads mix
– 3dl Yoghurt för matlagning typ grekisk eller turkisk
– Örtkrydda
– Curry
– 10ml Flytande honung
– Salt
– Svartpeppar

Jag använde min grillpanna för att grilla mina saker men det går lika bra i en stekpanna.

1. Gör såsen genom att blanda yoghurten med curry, örtkrydda och honungen, smaka av och låt vila medan du grillar/steker
2. Grilla/stek kycklingen med salt och svartpeppar, håll dom varma i ugnen.
3. Grilla/stek baconet ordentligt så att det blir knaprigt.
4. Grilla/rosta brödet i pannan

Plocka ihop sandwichen

1. Lägg en brödskiva i botten med rikligt av såsen på
2. Lägg sallad på så att det täcker brödet, sedan tomater och lök i ordentlig mängd.
3. Två stycken kyckling bitar samt två bacon skivor på det.
4. Toppa med mer sås
5. Dela en brödskiva i två trekanter och lägg på sidan av sandwichen och det är klart för servering

Print Friendly
Share This Post!

Comment (1)

  1. posted by Kinna on 3 februari, 2012

    Vad kul att du blev inspirerad hos mig. Jag älskar klassiker och blir inspirerad av när man uppdaterar dem till moderna varianter utan att tappa ursprunget.

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: