Färsk tortelloni med smör och salvia frästa kantareller..

By : | 0 Comments | On : augusti 30, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Tackar Andreas!

Idag fick jag en brun pappåse av en snäll vän kanske inte världen roligaste påse, men innehållet var fyllt med ljuvligaste guld. Härliga svenska kantareller väntandes på att göras något gott av, ohh fantasin flödar och jag funderar på allt från toast till tunga grytor. Men någon stans i mitten fastnar jag för en variant där jag får behålla kantarellen i lite ursprungsskick, samtidigt som det blir lite matigare för tonåringarna hemma. Receptet är väldigt enkelt och jag har inte krånglat till det utan låter kantarellerna jobba mycket själva, precis så som jag vill att det ska vara med våra härliga svenska råvaror.

Färsk tortelloni med smör och salvia frästa kantareller

2pkt Tortelloni färsk
2 rejäla klickar smör
1bit purjolök (går bra med valfri lök, men hos mig var den gula löken slut)
1st lagom mängd Kantareller (svårt att ha i för mycket)
1,5dl Grädde
Rosmarin
salt
Svart peppar

1. Koka tortellonin enligt anvisningarna och häll av vattnet krydda med salt och svart peppar

2. Bryn kantarellerna (som du bara delat lite, inte hackat till oigenkännlighet) med löken i rikligt med smör, när det börjar bli klart hacka i salvia och fräs lite till.

3. Häll i grädde, krydda med salt & peppar och låt puttra i några min.

4. Smaka av och blanda i Tortellonin, så var det klart..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: