Färskpasta fylld med ricotta & spenat serverat med krämiga grönsaker

By : | 0 Comments | On : september 17, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Den ricotta och spenat fyllda pastan, med dom krämiga grönsakerna..

Efter ett par dagar utan tips och recept så är jag åter tillbaka hemma i köket, idag så blir det färsk pasta som är fylld med ricotta & spenat. Pastan och fyllningen har jag inte gjort själv utan köpt färdig, däremot så fixar vi till den lite så att det blir lite trevligare. Jag gör en krämig grönsaksröra som jag blandar med pastan, vill gärna blanda pastan med såsen så att pastan drar åt sig lite. Färskpasta är ju gott och roligt att laga för dels så blir det en hel annan smak, man blir mycket fortare mätt och den är snabb att laga till.

Färskpasta fylld med ricotta & spenat serverat med krämiga grönsaker

– 2pkt Fylld färskpasta, ta något som du tycker låter gott
– 1st Gul lök i klyftor
– 2st Klyftor vitlök pressad
– 3st Tomater i klyftor
– 2st Paprikor i bitar
– 1,5dl Creme Fraiche
– 30ml kalvfond
– 0,5dl Parmeanost riven
– Salt & svartpeppar

1. Sätt på pasta vatten
2. Stek lök och vitlök tills dom får färg och mjuknat
3.  Lägg i paprikan och fortsätt stek, när paprikan får färg lägg i tomaten och stek den mjuk.
4. Blanda i creme fraiche och fond låt koka upp och ta av värmen lägg i parmesan..
5. Koka pastan som sedan saltas och blandas med grönsakerna, lägg upp och strö lite parmesan och vrid några varv med svartpeppar kvarnen..Klart för servering..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: