Fast food på Italienska..

By : | 0 Comments | On : augusti 2, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Grabbarna hemma gav mig högsta betyg denna rustika rätt..

Renoveringen av ena grabbens rum fortsätter, när man jobbar så blir tiden lite knapp för matlagningen. Men mat ska man ha och gott ska det vara, idag föll valet på det italienska köket. Ett kök som jag är ganska svag för och förälskar mig mer och mer i, dess enkelhet och rena råvaror är en oslagbar kombination som öppnar för underbara smakresor. Idag så vart det en rätt som var klar på 20 minuter, härlig färsk tortelini i en krämig ädelostsås med färsk basilka och vitlök. Ett ca recept för 4st kommer här, men var vaksam och använd dina egna smaklökar för att hitta rätt.

  • 2 askar färsk tortelini
  • 0,5 st fin hackad gul lök
  • 1 st solo vitlök pressad
  • Efter egen smak ädelost (börja med ca 90g)
  • 1,5 dl äkta grädde
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 st röd paprika
  • 6 blad färsk basilika i såsen och några till för garnering
  • Samt lite salt och nymald svartpeppar

Sätt på vatten med olja och salt till tortelinin, fräs sedan både den gula löken och vitlöken i lite olja. När löken är mjuk utan färg slå på grädden, vatten och vitvinsvinägern låt det koka ihop i 5 minuter, krydda med salt och svart peppar samt strimlade basilika blad. Nu är det säkert dags att slå i pastan i vattnet, när det är gjort lägger du i ädelosten i såsen och låter den smälta utan att koka såsen sedan så ska du smaka av med salt och svart peppar. När pastan är klar slår du av vattnet och häller på såsen, som inte får vara för tjock och ska nästan vara lite salt för att den ska ”gifta” sig med tortelinin. Låt det vila i kastrullen med lock i ca 5 minuter sedan blandar du i den röda paprikan som du tärnat fint, lägger upp den på ett snyggt fat och garnerar med lite extra basilika. Kom ihåg att italienare gillar sås så det gör inget om det är lite mycket sås, servera gärna lite Italienskt lantbröd till som kan suga upp den underbara såsen. Glöm inte att göra en fräsch sallad till mitt val vart en tomatsallad med gurka och lök, enkelt kryddat med vittvinsviäger, flingsalt och svart peppar.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
-Alfred Hitchkock
%d bloggare gillar detta: