Gräddig pastasås med rimmad skinka, lök, ruccola, morötter och parmesan

By : | 0 Comments | On : december 30, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Jul, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Inte ett spår av julen här....

Idag så gjorde jag om julskinkan igen, dagens maskering vart en gräddig pastasås med lök, morötter och lite andra godsaker. När det presenterades på bordet fanns det inte ett spår av julskinkan kvar längre, utan det vart en läcker pastarätt som väl dolde julen.

Gräddig pastasås med rimmad skinka, lök, ruccola, morötter och parmesan

– 300gr Julskinka (med griljering borttagen) eller kokt skinka, tärnad
– 1st Gul löl i tärningar
– 2st Morötter grovt rivna
– 1näve Ruccola
– 1,5dl Grädde
– 1dl Vatten
– 0,5dl Riven parmesan
– 0,5dl Chilisauce
– Svart peppar
– Salt
– Olja

1. Koka pastan enligt anvisning
2. Stekt löken först sedan lägger du i skinkan och låter det få färg
3. Lägg i morötterna och slå på grädde och vatten, låt koka upp
4. Slå på Chilisauce och låt puttra ihop i någon minut, krydda med salt och svart peppar.
5. Blanda såsen med pastan och lägg i ruccolan smaka av och servera

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: