Grillad Entrecote med honungsrostade grönsaker och syrlig vitlökssky

By : | 0 Comments | On : september 25, 2011 | Category : Grill, Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

En riktig höjdare blev det, och känslan helg lyx infann sig...

Helgen har gått fort och varken fredag eller lördagskvällen vart speciellt festliga, så söndagskvällen får bli “festkvällen” med en lite roligare middag. Det får bli en grillad favorit i form av entrecote som när det är bra kött är bland det bästa som finns, till det rostar vi lite grönsaker i ugnen som får ett liten touch av honung. Såsen får bli en syrlig variant som passar till dom sötare grönsakerna, spetsar till den lite med vitlök som ger en god smak till köttet.

Syrlig vitlökssky

Börja med såsen så att den får puttra länge.. Använd rödvinssåsen ifrån den här länken och byt ut rödvinet med balsamico, och låt det koka med ett gäng vitlöksklyftor.

Honungsrostade grönsaker

Blanda ihop lite rotsaker som du gillar, själv valde jag morötter, potatis, gul lök och tomater. Allt gick bra att göra i bitar och stoppa i ugnen på 230grader.  Men spara tomaterna till slutet, du kan passa på när det är 10 minuter kvar, då lägger du på tomater, olivolja, salt och svart peppar samt lite sparsamt med honung så att det inte blir för sött.

Grillad Entrecote

Köttet tar du sist för det ska inte ligga för länge efter att det blivit grillat, låt det vila i 5 minuter innan du serverar det. Jag gjorde några härliga skivor som bara kryddas med salt och vitpeppar, inga andra konstigheter ska vara på en sådan härlig köttbit. Ett par minuter på varje sida duger så att det fortfarande är läckert rosa i mitten passar mig bra, men du gör så som du själv vill men passa bara så att det inte blir torrt köttet.

Sedan är det bara att sammanfoga alla delarna och en härlig middag är färdig, själv ska jag avnjuta middagen med ett gott glas rött till..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: