Grillad kycklingfilé med grönsakslasagne och husets pesto

By : | 0 Comments | On : februari 17, 2012 | Category : Fest, Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Passade på att grilla lite paprika och givetvis så en grön kvist på för ögat.

Fredag och dags för lite trevlig middag idag så har jag haft lite idéer som jag förverkligade i köket, jag la ner lite extra jobb på att göra en läcker lasagne att servera till den grillade kycklingen. Lasagnen fungerar bra att äta som den är om man vill, den visade sig också vara rätt snabb och enkel att göra. En hemgjord pesto till passade också väldigt bra, den räcker även till fler måltider och kommer då smaka ännu bättre av ha fått vila lite.

Grönsakslasagne 

Del 1
– 6st Tomater i tärningar
– 1st Rödlök i tärningar
– 3st Vitlöksklyftor hackad
– 1cm Grön chili hackad
– 7dl Vatten
– knippe basilika
– Salt
– 15ml Flytande honung
– Svart peppar
– Olivolja

1. Fräs löken i oljan så att den får färg, lägg sedan i tomater, basilika och chili.
2. Låt det fräsa en stund så att det blir mjukt
3. Slå på vatten och låt koka upp, sedan ska det puttra i ca 15 minuter.
4. Mixa allt till en sås och ha i honung, salt och peppar
5. Fortsätt koka ner tills det får en tjock konstens.. smaka av

Del 2
– 5dl Mjölk
– 25nl Maizena
– Vatten
– Salt
– Vitpeppar
– 0,3dl Parmesan riven

1. Koka upp mjölken krydda med salt och peppar
2. Red av men maizena utrört i lite vatten, häll i under kokning och omrörning tills såsen fått en fast konsistent
3. Smält i parmesanosten och smaka av.

Del 3
– Del 1
– Del 2
– Lasagneplattor

1. Lägg hälften av tomatsåsen i en ugnsform
2. Sedan ett lager lasagneplattor och hälften av vita såsen på det
3. Nytt lager lasagneplattor och tomatsås
4. Dags sedan med plattor och sist den vita såsen
5. avsluta med lite parmesan på och ställ i ugnen på 130grade i ca 20 minuter

Pesto

– o,5dl pinjenötter
– o,5 dl riven Parmesan/Pecorino
– 3st Vitlöksklyftor
– rejäl knippe basilika
– 0,5dl Olivolja

1. Mixa osten med pinjenötter
2. Fort sätt mixa med vitlöken och basilika
3. Avsluta med att mixa med oljan.. smaka av

Grillad kycklingfilé

– 8oogram Kycklingfilé
– salt
– Svart peppar
– Olja

1. Dela kycklingfilén längs med
2. Lägg dom i en skål med salt, peppar och olja och vänd så allt blir kryddat
3. Lägg på en varm grill/grillpanna låt dom få fina ränder, ställ dom sedan i ugnen med lasagnen i ca 5 minuter

 

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: