Grillat kalkonbröst med guldig apelsinsås och wokade grönsaker

By : | 2 Comments | On : februari 8, 2012 | Category : Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

På toppen la jag hyvlad parmesan som extra bonus till kalkonen.

Idag åkte grillpannan fram för att göra lite goa ränder på skivat kalkonbröst, till det serverar jag en enkel snabb och läcker apelsinsås samt grönsaker snabbt stekt i wokpannan. Ett klibbigt basmatiris till visade sig vara lyckat, och middag fick full pott av recensenterna runt bordet hemma.

Guldig apelsinsås

– 4dl Apelsinjuce
– 2st Hönsbuljongtärningar
– Liten bit chili fint hackad
– 5ml Flytande honung
– Salt
– 5ml Maizena
– 15ml Vatten

1. Lägg allt utom vatten och maizena i en kastrull
2. Koka upp och låt puttra i några minuter
3. Blanda vatten och maizena och häll i den kokande såsen, koka upp igen och smaka av
4. Servera…

Wokade grönsaker

Bygger på att man i en väldigt varm panna steker (wokar) grönsakerna snabbt i olja, det gör att grönsakerna behåller färg och blir krispiga. Låt inspirationen och fantasin bestämma grönsaker, eller som hos mig ta vad som finns hemma….

Jag använde:
– 1st Röd paprika i strimlor
– 2st Gula lökar i klyftor
– 0,5st Gurka urgröpt och i bitar
– Olja
– Salt

1. Värm upp en wok eller stekpanna lägg försiktigt i olja och börja lägga i ”hårda” grönsaker först
2. lägg sedan i resten i turordning salta och servera när dom fått färg.

Grillat kalkonbröst

– 1kg Bröstfilé av kalkon skivat
– salt
– vitpeppar
– Parmesan

1. Salta och peppra skivorna och lägg dom i grillpanna, på grillen eller med lite fett i en stekpanna
2. Ge dom ett fint mönster och kolla så att den är genomstekt.. servera med parmesanen hyvlad på

Print Friendly
Share This Post!

Comments (2)

  1. posted by milla on 11 februari, 2012

    Vilken spännande rätt. Apelsinsås kan jag tänka mig är riktigt gott

      Svara
    • posted by Patric on 11 februari, 2012

      Tackar Milla… Det vart riktigt bra till kalkonen, en riktigt enkel sås som egentligen är emot mina principer men ibland är det skönt med något som går fort 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: