Helgrillad ört och soyamarinerad kotlettrad med palsternackspuré, rödlökschutney och grönsaksspett

By : | 0 Comments | On : mars 30, 2012 | Category : Fest, Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Nu lägger jag inte upp all mat på tallrik utan det blir en lycklig som får den, sedan blir det snygga upplägg på fat för resten av familjen..

Idag så är det fredag och jag känner för en lite roligare middag med grillning på agendan, en tur till affären för inspiration och menynskapande får det bli. Gillar att gå runt och plocka det som jag blir sugen på för stunden, en kotlettrad, palsternacka, coktailtomater, champinjoner, rödlök och lite smör.

Mmm jag känner smakerna direkt och jag får en bild på hur min meny ska bli, och med facit i hand så vart det precis så bra fredagsmiddag som jag ville ha.

Senare i kväll har jag planerat in en ostbricka och då kommer min rödlökschutney att komma fram till osten också, men då serveras den kyld som ett läckert tillbehör…

Rostad potatis

– 900gr Potatis delar på mitten och skär halvmånar
– Rapsolja
– Salt

1. Lägg potatisen på en plåt med olja
2. Stoppa in i ugnen på 225grader i ca 35 minuter
3. Ta ur potatisen när den fått en gyllene brun färg och är klar
4. salta och vänd…servera

Rödlökschutney

– 4st Rödlökar skivad i halvmånar
– 0,5dl Rödvinsvinäger
– 1dl Socker
– 5dl Vatten
– 1dl Rött vin
– 1cm Röd chili finhackad

1. Häll allt i en kastrull samtidigt
2. Koka ihop allt under lite omrörning då och då, så att det bara är lite vätska runt löken.
3. Smaka av och servera.

Palsternackspuré

– 500gr Palsternacka skalad och i bitar
– 25gr Smör
– 1dl Grädde
– Vatten
– Salt
– Vitpeppar

1. Koka palsternackan ordentligt i saltat vatten
2. Smält smöret i grädden i en micro
3. När palsternackan blivit ordentligt mjuk häll av vattnet
4. Häll i smör och gräddblandningen och mosa palsternackan
5. Mixa lite så att alla trådar försvinner, salta, peppra och smaka av sedan servera

Jag fick bra betyg av en nöjd son, som också ville vara med på bloggen..

Helgrillad ört och soya marinerad kotlettrad

– 1,5kg Benfri kotlettrad (fläskytterfilé)
– 3dl Soya
– Favorit ört blandning
– Svart peppar

1. Tänd grillen men ha bara glöd på en sida
2. Skåra kotletten på den sida som senan sitter, lägg den sedan i en form.
3. Häll på soya, örter och svartpeppar för att sedan riktigt gnugga in alla kryddor
4. Lägg på grillen på glöden först, när den fått färg på bägge sidorna lägg den åt sidan och stäng locket.
5. Låt den bli klar på indirekt värme tills den når ca 70° … låt vila lite och skiva upp för servering..

Grönsaksspett

– 1ask Coktailtomater
– 1ask Champinjoner
– Träspett som legat i vatten

1. Jag trädde på varannan tomat och varannan champinjon,
2. Nu valde jag snabbgrillade grönsaker så dessa spett la jag också på indirekt värme, när det var ca 10 minuter kvar på köttet.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
-Sokrates
%d bloggare gillar detta: