Husets Franska löksoppa med cheddargratinerade bröd

By : | 0 Comments | On : januari 4, 2012 | Category : Fest, Förrätt, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Värmande löksoppa när kylan gör sig påmind.

Januari och regn är det samma som hur råkallt som helst, känns nästan omöjligt att stoppa kylan utanför kläderna den tycks äta sig rätt igenom. Vad passar inte bättre då en en värmande soppa? Idag bidde det en fransk löksoppa en klassiker som man kan ha som förätt eller som en värmande lunch. Som förätt gratinerar man soppan i skålen med brödkrutonger och ost ovanpå.

Husets Franska löksoppa
– 3st Gula lökar skär löken i tunna halvmånar
– 3st Röda lökar skär löken i tunna halvmånar
– 1l vatten
– 3st grönsaksbuljongtärning
– 2 lagerblad
– 1/2 tsk timjan
– 2 dl vitt vin
– Svart peppar
– Salt

1. Fräs löken lätt i olja, de ska inte få färg.
2. Späd med vattnet och buljongen. Tillsätt vitt vin och kryddorna.
3.Koka på svag värme runt 15 minuter.
4. Smaka av och servera

Cheddargratinerade bröd

Dom gratinerade bröden till..

– Favorit bröd att gratinera
– Cheddar ost

1. Skär brödet i skivor och gratinera dem i ugnen med en rejäl skiva cheddarost på.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: