Ingefärsgrillad fläskkotlett med med spenat och vitlöksfrästa champinjoner samt läcker Idaho potatis

By : | 0 Comments | On : december 16, 2011 | Category : Fest, Grill, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Med termometer blir köttet hur saftigt som helst, och någon sås är överflödig med alla tillbehör.

Fredagskväll och lite trevligare middag hemma för dom som är det, det får bli lite finare dukat med servetter och levande ljus. Idag så blir det svensk kotlett som jag helsteker i ugnen med lite ingefära, serverat med chaminjoner som jag vitlöksfräser och blandar med spenat.Till det serverar jag Idaho potatis som är bakpotatis, som jag gör klyftor av och bakar i ugnen.

Ingefärsgrillad fläskkotlett

– 900gr Fläskkotlett utan ben
– 3st Morötter skalade och i långa klyftor/ eller större slantar
– 2st Gul lök skalad och i klyftor
– Salt
– Vitpeppar
– Ingefära

1. Skåra ovansidan av kotletten så att köttet inte drar ihop sig i ugnen.
2. Krydda köttet runt om med salt, peppar och ingefära
3. Stek kötet runt om så att det får färg.
4. Lägg grönsakerna i botten på en plåt och lägg det stekta köttet på. Häll 2dl vatten i stekpannan och koka upp och häll på köttet
5. Ställ köttet i botten på ugnen med potatisen som ska vara överst, sätt en termometer i köttet och låt det stå tills det nått 70° ta ut det och låt vila i 5 minuter innan skivning och servering, glöm inte att använda grönsakerna som ligger under köttet när du serverar.

Spenat och vitlöksfrästa champinjoner

Strax ska spenaten i..

– 400gr Champinjoner i bitar
– 100gram Babyspenat sköljd
– 1st Vitlök solo pressad
– Rapsolja eller smör
– Salt

1. Stek vitlök och champinjoner i olja/smör.
2. När champinjonerna fått färg blanda i spenaten och salta, vänd försiktigt och servera medans spenaten är krispig.

Idaho potatis

– 4st Bakpotatisar i klyftor
– Salt
– Vittvinsvinäger

1. Sätt på ugen på 220grader
2. Olja en plåt och lägg potatisklyftorna i rader och inte på varandra
3. Ställ in plåten högst upp i varm ugn
4.  Låt stå i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg
5. Ta ut potatisen vänd dom försiktigt så att dom inte sitter fast på plåten, salta och stänk vinäger på.
6. Klart för servering..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: