Klockan är 6, och det börjar röra på sig.

By : | 0 Comments | On : augusti 29, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Roligheter

Råkosten som förbereds inför dagen

Jag har satt mig på mitt kontor och går igenom lite inför veckan, tittar igenom min epost och svarar på lite mail. Samtidigt så hör jag hur köket börjar vakna till liv igen, tycker det är en fantastisk känsla att höra hur det sakta startat upp inför dagen. Nu klockan 6 så börjar dom i vårt kallkök med att göra all råkost inför dagen, både till våra patienter och till restaurangerna vi vill att det ska vara ny härlig råkost som serveras. I en annan del av kallköket så börjar man med att göra salladslådor, eller beta av dagens recept  som kan vara någon kall sås eller en dessert. I den varma delen av köket har en kock också kommit igång med att rulla ut en recept vagn, våra jätte grytor börjar vakna till liv och pyser lite lätt i väntan på att få jobba. Även våran ena vaktmästare börjar sin dag strax efter sex, och det dröjer inte länge innan dom första leveranserna börjar komma.

Sedan dröjer det till 7 innan resten av köket fylls med härliga medarbetare som startar upp sina verksamheter, dagen förbereds, det ska då börja diskas, det plockas fram inför dukningen av brickor till patienter och fler kommer in i varma köket där ugnar och grytor får börja jobba hårdare. Sista laddningen av folk som ska jobba kommer in till 9, dom ser till att göra smörgåsar till våran catering & enheter. När dom sedan går hem blir det åter tyst, och köket får en lugn stund innan det börjar om nästa morgon…..

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: