Försvenskad tomatsallad med cheddar och morötter.

By : | 0 Comments | On : januari 23, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

En trevlig sallad med cheddar ost på, för att förgylla smakerna lite och göra den lite "lyxigare"

Hur illa är det att som kock servera kokt pasta med stekt falukorv? inte illa alls skulle jag säga det är enkelt, gott och går fort att göra.

Jag har nämnt det någon gång tidigare i bloggen att man kan hotta upp en enkel rätt som just korv och pasta, med en läcker sallad som den som jag gjorde idag.

Det tar inte längre tid att göra den än att koka pastan och steka korven, så det är perfekt och blir väldigt gott att knapra på till korven. Något recept på hur jag kokar pastan och steker korven kommer inte här,men jag vill personligen ha korven lite hårdare stekt så att den får en knaprig yta.

Salladen blir ett förslag som man kan ändra och göra hur man vill med, mängderna är vad som jag använde och går kanon att justera.

Försvenskad tomatsallad med cheddar och morötter. 

– 100gr Blandad sallad
– 2st Morötter skalade och slantade tunt
– 4st Tomater skivade
– 100gr Cheddar ost grovriven
– Flingsalt
– Svartpeppar gärna nymald
– Olivolja
– Balsamvinäger

1. Lägg salladen i botten på ett fat
2. Lägg sedan tomatskivorna längs kanten och morötterna i mitten.
3. Den rivna cheddar osten strör du över morötterna
4. Ringla olivolja och balsamvinäger på allt.
5. Strö saltet och svartpeppar över allt och servera

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: