Körveldoftande tomatsås av färska tomater

By : | 0 Comments | On : december 15, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Recept, Snabbmat

När man gör sås tar man med fördel tomaterna som legat lite och börjar bli lite fula för dom besitter ofta lite mera smak.

Har haft två dagar utan matlagning hemma, igår så fick jag årets första Julbord vilket jag är lite lagom förtjust. Men idag var det åter dags att laga till något gott här hemma, som vanligt är tiden knapp innan barnen ska iväg på olika aktiviteter. Idag så bidde det en färsk tomatsås med pasta och lite kallskuret i form av lufttorkad skinka. Jag väljer att bara ta med tomatsås receptet som passar till allt möjligt som fisk, kyckling, pasta, ris osv…

Körveldoftande tomatsås av färska tomater

– 4st Tomater
– 1st Rödlök
– 1st Klyfta vitlök
– 1dl Vitt vin
– 0,75dl Vatten
– 30ml Tomatpuré
– 0,5dl Parmesan riven
– Körvel
– Salt
– Svart peppar

1. Ta fram mixern dela och mixa tomater och löken med vinet tills det är en sås
2. Häll det i en kastrull och slå på vatten, tomat puré och kryddor.
3. Låt det koka upp och puttra i några minuter
4. Ta av från plattan och smält i parmesan, smaka av och servera.

Tomatsåsen med pasta och lufttorkad skinka

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: