Köttfärssås med solig apelsin och dragonsmak

By : | 0 Comments | On : september 5, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Recept, Snabbmat, Utveckling

Apelsin tillsammans med dragonen lyfter köttfärsen.

Kan man verkligen göra köttfärssås utan tomat?? Bara för att det ska vara en köttfärssås till pastan, så innebär inte automatiskt att det ska vara med krossad tomat. Idag så gör jag en köttfärssås med en helt annan touch, det är med en syrlig apelsinsmak toppat med den passande dragonen.  Som vanligt så är det ont om tid och rätten går hyfsat snabbt att göra en vanlig vardagskväll.

Köttfärssås med solig apelsin och dragonsmak

– 1kg Blandfärs
– 1st Rödlök grovt hackad
– 100g Lufttorkad skinka tärnad
– 4dl Apelsin juice utspädd
– 1,5dl Grädde
– 2dl Vatten
– 45ml Kalvfond
– Gurkmeja för färgen
– Salt
– Svart peppar
– Dragon

Börja med att sätta på pastavatten med olja och salt, koka sedan pastan enligt paketet..

1. Stek löken med skinkan, och lägg i färsen när löken börjat mjukna.
2. Häll i vatten, grädde Juicen, dragonen och fonden så fort färsen börjar bli klar
3. Låt koka en stund och red av med maizena enligt förpackningen
4. Smaka av och gör den lagom gul med gurkmeja… servera med pasta

Vill du göra riktig köttfärssås har jag ett recept här..

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: