Krämig grönsakssoppa med doft av saffran

By : | 0 Comments | On : december 18, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Recept

Den läcker gula soppan hos oss serverad med nybakat valnötsbröd och ost med lite smak

Efter en dag med snöande och blask så känns en varm soppa perfekt, samtidigt har det bakats i huset idag så det får bli nybakad valnötslimpa med en rejäl skiva ost till. Efter önskemål så gör jag en grönsaksoppa utan tomat, och det får bli en lite vintrigare i form av en redd soppa med lite grädde i.

Krämig grönsakssoppa med doft av saffran

– 1st Gul lök, hackad
– 2st Morötter lite större, skurna i tärningar
– 2st Paprikor i tärningar
–  1,7l Vatten
– 3dl Grädde
– 20ml Vittvins vinäger
– 3st Grönsaksbuljongtärningar
– 1/2 påse Saffran
– 45ml Maizena utrört i lite vatten
– Körvel
– Salt
– Svart peppar
– Raps olja

1. Fräs morötter och lök i olja så att dom får färg precis
2. Slå på vatten och buljongtärningar, låt koka upp och koka tills grönsakerna är mjuka.
3. Slå på grädde, vinäger, saffran, körvel, salt och svart peppar
4. Låt det koka upp och häll i maizenan och koka upp igen
5. Lägg i paprikan och smaka av, sedan är soppan klar för servering

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: