Krämig och len blomkålssoppa med ruccola och mozzarella

By : | 2 Comments | On : mars 20, 2012 | Category : Fest, Förrätt, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Soppan passade alla i smaken och den kommer säkert att serveras fler gånger..

Fick en beställning att laga en middag till majhonggänget som var på besök hos oss, med fria händer så valde jag att göra något som jag tänkte skulle passa in till gänget. En krämig och len blomkålssoppa som är lite matig och passar kanon som en middag med ett godare bröd och ost. Eller så serverar du den som en läcker förättssoppa med kanske lite rom på toppen, den passar även strålande att äta kall en varm sommardag,

Krämig och len blomkålssoppa med ruccola

– 3 st vitlöksklyftor
– 1st Gul lök
– 200gram Potatis
– 1st Blomkålshuvud
– 1l Vatten
– 5dl Grädde
– 30ml Kycklingfond
– 1msk vitvinsvinäger
– Salt
– Svartpeppar från kvarn
– Mozarella
– Ruccola

1. Häll vattnet i en kastrull och lägg i alla grönsakerna samt buljongen.
2. Låt allt sjuda under lock tills det blir ordentligt mjukt, se till att det är täckt med vatten hela tiden.
3. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
4. Häll allt genom en finmaskig sil och smaka av.. Servera med ruccolan på toppen, några stavar mozzarella och ett par vrid med pepparkvarnen

Print Friendly
Share This Post!

Comments (2)

  1. posted by Pia Nordlander on 21 mars, 2012

    Super super god :)) Tack för en god middag mitt i spelet.

      Svara
    • posted by Patric on 21 mars, 2012

      Tackar Pia. som vanligt ett nöje att laga till Mahjong gänget…:-)

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: