Krämig pasta med dubbel ostsås

By : | 2 Comments | On : november 18, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Recept, Snabbmat

En enkel pastarätt som man kan förgylla med någon skiva luftorkad skinka om man vill

Då var det fredag och en kväll som ska tillbringas i ishallen, när dotterns lag har fått i uppgift att sälja lotter till A-laget i stan. Men det ska inte förstöra fredagskännslan jag sätter på lite skön musik och skapar kvällens meny,  idag får det bli pasta med en krämig ostsås där jag blandar två sorter för att göra det till en mildare variant av ädelostsås.

Krämig pasta med dubbel ostsås

– 1pkt Pasta
– 1st Gul lök hackad
– 1st Röd Paprika hackad
– 2,5dl Grädde
– 20 ml kyckling fond
– 60gr Ädelost
– 0,5dl Parmesanost
– Svart peppar
– Rapsolja

1. Koka pastan enligt anvisningarna
2. Fräs löken i olja, den ska bli mjuk och det är ok om den blir lite gyllenbrun.
3. Slå på Grädde och fond, låt det koka upp och puttra i ca 4 minuter.
4. Lägg i paprikan och osten, nu får det inte koka utan osten ska bara smälta.
5. Smaka av med svart peppar och häll såsen på den avrunna och saltade pastan.
6. Lägg något grönt på och servera..

 

Print Friendly
Share This Post!

Comments (2)

  1. posted by Matskafferiet on 19 november, 2011

    Låter jättegott!

      Svara
    • posted by Patric on 20 november, 2011

      Tackar så mycket, att få det att låta gott är halva jobbet 🙂 Tittade in på eran blogg som såg riktigt trevlig ut, fantastiska hobby kockar..

      För dom som vill titta in där..

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: