Krämig rårisrisotto med salami, paprika och parmesan

By : | 0 Comments | On : november 30, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg

En klassisk Italiensk rätt med rötter i mitten av 1500 talet

När jag kom hem så sa jag för mig själv idag ska vi inte ha pasta, det bidden en koll i lådorna och kylen innan en ide växte fram. Råris, vin, grädde hmm lök och lite salami två paprikor samt lite till, det började växa fram en rätt som jag var nöjd med. En krämig och läcker risotto fick det bli, den får absolut inte vara torr och stabbig. Så här efteråt är jag nöjd och det känns bra att inte äta pastan idag, men i morgon är den säkert tillbaka.

 Krämig rårisrisotto med salami, paprika och parmesan

– 4dl Råris
– 9dl Vatten
– 1stor lök eller två små
– 1st Vitlök solo
– 2dl vittvin
– 3dl grädde
– 3st grönsaksbuljong tärningar
– 200gr Salami i bitar
– 2st Röda paprikor i tärningar
– 0,5dl Riven ost
– 0,5dl Parmesan riven
– Salt
– Svart peppar
– Salvia
– Olivolja

1. Börja med att koka råriset i ca 20minuter
2. När det återstår 5minuter fräser man löken och vitlöken mjuk i olja.
3. Slå på vinet, grädde och buljongtärningar, låt det koka upp och puttra lite. Se till att tärningarna löser upp sig.
4. Häll av vätska från riset och lägg riset i det du kokat upp, låt det fortsätta puttra i 10minuter slå på lite vatten om det blir stabbigt.
5. Krydda med salvia, svart peppar och salt för att sedan smaka av
6. Stäng av värmen och lägg i riven ost för att få det lite krämigare och parmesan för smaken.
7. Om den är stabbig slå i lite vatten och lägg sedan upp den, lite svartpeppar på och ringla lite olivolja på toppen.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: