Ny vinmakarmiddag och en plats är redan min..

By : | 2 Comments | On : mars 27, 2012 | Category : Hur funkar det?, Privata inlägg, Roligheter, Strike, Tankar, Utveckling

Gillar den här bilden för man ser koncentrationen i köket, den är tagen på förra vinmiddagen..

Idag så fick jag en inbjudan av STRIKE att vara med på deras nästa vinmakarmiddag, precis som senast så är tanken att jag vara med lite bakom och framför kulisserna. Senast så gästades man av MASI vinhus med en härligt komponerad meny som styrdes av vinerna, och även om jag är lite färgad av att vara inbjuden så imponerades jag av hela arrangemanget.

Om du vill veta lite mer om hur det var då, så hittar du mina ord och tankar om det via den här länken..

Den här gången så lämnar man Europa och Italien för att åka down under, när en av Australiens förnämsta vinproducenter presenterar sig på STRIKE. Det är Peter Lehmann of the Barossa som är en av Australiens mest respekterade och innovativa vinmakare, deras viner görs på ett enda ställe i Tanunda i hjärtat av den berömda Barossadalen i South Australia.

Precis som sist så har man vänt på det hela när menyn komponeras och vinerna bestämmer vilken mat som ska serveras, och tittar man på menyn så är det inte utan att man blir hungrig. Den välplanerade och avancerad menyn kräver dock både pression och skicklighet vid spisen, så för att kunna hålla den höga ambitionen av kvalitet rakt igenom så har man begränsar antalet platser till middagen. (Varav jag har en som sagt)

Hur ser då kvällens vinlista ut med menyn….

Välkomstdrink
Peter Lehmann Black Queen Sparkling Shiraz, Shiraz
Smak av mjuka, svarta frukter och choklad, följt av mjuka tanniner
och lång eftersmak.

Amuse-bouche
Köket bjuder på en liten överraskning.

Förrätt
Halstrade pilgrimsmusslor, soya- och svartpepparsås och
rotselleriplättar
Peter Lehmann Eden Valley Riesling, Riesling
Torr, frisk smak med krispig syra och toner av citrus och mineral.

Varmrätt
Torskrygg med rödbetor, kapris, citrusemulsion och
mandelpotatispuré
Peter Lehmann Layers White, Semillon, Muscat, Gewurztraminer,
Pinot Gris och Chardonnay
Torr, frisk smak med återkommande toner av tropisk frukt och lime.

Långkokt lammlägg och merguesfylld lammbringa med
karamelliserad fänkål och rotfruktskroketter
Peter Lehmann Stonewell Shiraz, Shiraz
Kraftfullt, fylligt vin med mogen frukt och inslag av vanilj, kola,
tobak, sötlakrits, russin, eucalyptus, avrundat med generöst
rostade toner från faten.

Dessert
Pavlova på Strikes vis
Peter Lehmann Botrytis Semillon, Semillon
Underbart rik, söt, fruktig smak av honung, aprikossylt, hjortron
och ädel-sötma avrundat med ren frisk citrus.

Den 18 april är det dags och vill du veta mer om hur man bokar eller har andra frågor så har man en lite folder här med alla nyttiga uppgifter.. Vinmakarmiddag 18/4

 

Print Friendly
Share This Post!

Comments (2)

  1. posted by Karin Lindgren on Facebook on 27 mars, 2012

    Va roligt att det går bra för Mattias Hälsa från mig 🙂

      Svara
  2. posted by Kökschefen on Facebook on 27 mars, 2012

    Absolut det ska jag göra, han gör ett kanon jobb 🙂

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: