Lyxig räksallad med mango och spröda grönsaker

By : | 0 Comments | On : augusti 27, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Räksalladen med fortfarande varma nystekta krutonger.

Lördag kväll härlig sensommar sol och värme, ikväll är det som laddat för en fräsch sallad med räkor. Sallad är riktigt gott och fyller ofta magen lite lagom, det ger även en chans att välja sina favorit grönsaker. Jag brukar jobba med olika toppingar när jag gör sallad, den är gärna marinerad och innehåller gosaker. Det gör att man kan använda sina favorit och säsongens goa grönsaker till själva basen, topping idag har jag gjort lite söt och kryddig, med hjälp av mango och chili. Till serverade jag härliga nystekta krutonger med lite vitlök, som passar bra till och gör att det blir lite matigare. Salladen går bra att förbereda så om man ska göra något och vill kunna fixa maten snabbt när man kommer hem är denna perfekt, toppingen mår dessutom bäst om den får vila och dra åt sig någon timme.

Topping med marinerade räkor och mango..

– 200g Skalade räkor
– 2st Mango
– 150g av Gröna toppen på purjolök
– 3msk Hallon vinäger
– 3msk Olivolja
– några blad Dragon
– röd chili efter smak

1. Blanda olja, vinäger, basilika och chilli
2. Strimla purjo och lägg i med räkorna
3. Tärna mangon och blanda i dom också, vänd försiktigt.
4. Låt nu allt vila i någon timme.

Bassalladen 

Här använder jag mig av någon trevlig salladsmix som finns idag, och fyller på med goa krispiga grönsaker. Mitt val idag vart sockerärtor, paprika i två färger, tomat och gurka, men som sagt du använder dina favoriter. Jag vill gärna ha bitar som är lite större i en sallad, gillar att det är lite att bita i. Basen kryddade jag sedan med en skvätt äpplevinäger och salt, sedan blandar jag allt försiktigt.

Krutonger

Jag tärnar ett bröd som går att rosta, gärna ett lite grövre bröd. Sedan värmer jag på olja, smör och bryner ett par vitlöksklyftor lite, för att sedan ha i brödtärningarna för att låta dom suga i sig oljan och få färg.

Uppläget

Lägg bassalladen i botten på ett fat toppingen ovanpå och sist krutongerna lite snyggt runt om, avsluta det hela med några basilika blad.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: