Medelhavspasta med soltorkad tomat, salami och oliv

By : | 0 Comments | On : november 24, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Jag tycker om när pastan är krämig, och såsen täcker all pasta ordentligt.

Torsdag och vi är åter i pasta burken och hämtar inspiration, idag sa dom två hockeyspelarna att dom ville ha ägg typ pannkaka eller omelett. Jag kände dock inte för det utan lovade ägg i pastan istället, det fick bli liten härlig medelhavs touch över det hela idag.

Medelhavspasta med soltorkad tomat, salami och oliv

– 1pkt Pasta
– 100gr God Salami i strimlor
– 50gr Soltorkad tomat i vatten, strimlad
– 1st Röd lök i klyftor
– 1st Röd paprika i strimlor
– 1st Grön paprika i strimlor
– 15ml Tapenade
– 15ml Tomatpuré
– 3dl Grädde
– 0,4dl Parmesan riven
– Svart peppar
– 2st Ägg

1. Koka pastan enligt anvisning, glöm inte att salta den som man ska.
2. Fräs lök och paprika först, lägg salami samt tomaten och fräs tills du får färg..
3. Slå på grädde, lite av vattnet från tomaten och tomatpuré.
4. Låt det koka ihop i 5 minuter och slå sedan på tapenade, parmesan och svart peppar.
5. Ta bort från värmen och blanda med pastan, slå i äggen sist och vänd försiktigt.
6. Lägg upp och strö parmesan på och vrid några varv med pepparkvarnen och kanske något grönt på toppen.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
-Alfred Hitchkock
%d bloggare gillar detta: