Mexikansk stylad soppa med krisp och ostkräm

By : | 0 Comments | On : oktober 16, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Vegetariskt

Härlig het soppa med krispiga nachos på och en mjuk ostkräm

Soppa dag idag igen men vi hottar till den lite mer och gör en mexikansk med lite het chili, på toppen krossar man lite nachochips och lägger lite ostkräm på. Det gör att man får ett läcker krisp i soppan samtidigt med hettan, ostkrämen mjukar upp smaken och ger en skön brytning.  Detta är en vegetarisk rätt..

Mexikansk stylad soppa

– 1.5 st Gul lök hackad
– Chili efter smak hackad
– 4st tomater
– 50gr majs
– 1l Vatten
– 20ml Vittvinsvinäger
– 10ml Honung
– 4st Grönsaksbuljong tärningar
– 3st Lasagne plattor krossade
– 1dl riven Ost

1. Fräs chili och löken mjuk, lägg i tomaten och fräs lite till
2. Slå på vatten, buljong, honung och vinäger koka upp
3. Lägg i krossade lassagneplattor och låt koka klart
4. Smaka av och ta av soppan från värmen lägg i majs och riven ost, låt smälta lite och servera..

Krisp och ostkräm

– 1.5dl Gräddfil
– 1,5dl Mjukost
– Nachochips till krispen

1. Blanda ihop gräddfil och mjukost
2. Rör om ordentligt och lägg upp i en skål
3 Nachochipsen serveras i en egen skål, krossas på soppan precis innan man äter av var och en.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: