Mice en place en kocks viktigaste jobb..

By : | 0 Comments | On : december 12, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Utveckling

Mice en place på grönsakerna till en av mina grönsaksrätter hemma, bara att hacka och köra igång..

Mise en place

(uttalas: misanplass)

Den vanligaste frasen i ett modernt kök och förmodligen den viktigaste av alla, som översatt betyder ”Iordningställande utav arbetsplats” eller ”Allt på sin plats”. Grunden för alla proffs i köket eller för hemma kocken, precis som du alltid ser i tv när kockarna ska laga mat att de först ser till att ha allt tillgängligt  på plats och förberett.  Då går allt så mycket effektivare och säkrare att tillaga eller lägga upp, precis som att man alltid läser receptet först och kollar att alla ingredienser finns på plats.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: