Middagsmackan med bräckt skinka och stekt ägg

By : | 0 Comments | On : mars 11, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Recept, Snabbmat

Gott, enkelt och snabb för hungriga...

En lyxigare middagsmacka när tiden inte är ens vän, fredagskväll med bara två stycken hemma bestående av mig och mellangrabben. Bägge har tider att passa så tiden är lite knapp så det får bli en gammal trucker favorit, smörstekta bröd med bräckt skinka och stekt ägg med fräst lök och parmesan ost som lyxar till det lite.

Jag hoppar exakta angivelser på hur mycket jag använt för jag tror att det är en hunger sak, för denna snabbmiddag passar lika bra till lunch och mellanmål.

Middagsmackan med bräckt skinka och stekt ägg

– Bröd efter smak
– Rökt skinka i skivor
– Ägg
– Rödlök i klyftor
– Tomat skivor
– Parmesan ost
– Smör

1. Stek brödet i smöret och lägg det på en plåt i ugnen på 70grader så dom håller sig varma
2. Bräck skinkan i varm panna utan fett, lägg på smörgåsarna i ugnen när dom fått färg.
3. Stek äggen så som du vill ha, vändstekt, eller med hel gula osv..Lägg dom på mackan.
4. Stek löken i lite smör så att den blir mjuk och lägg på mackan.
5. Stek tomat skivor samtidigt som du läger mackan på en tallrik, lägg tomaten bredvid när den är klar.
6. Hyvla parmesanen ovanpå och servera…

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: