Nasi Goreng daging babi asap (Stekt Ris med bacon)

By : | 0 Comments | On : oktober 4, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Recept

Dagens variant av Nasi goreng som betyder stekt ris på Indonesiska, här med bacon och broccoli.

Idag så satte jag på vatten för pasta på spisen, öppnade kylskåpet och ändrade mig genast. Jag ställde min wokpanna på spisen istället och kör utefter resterna i kylen, idag med tema från det indonesiska köket i form av Nasi Goreng. Vad hittade jag mer i kylen då tro, jodå det fanns en bit honungsmelon som inte var allt för söt, bacon, broccoli som inte var allt för glad och dressingen kvar från Hawaii burgaren… Sim sala bim så bidde det en trevlig middagsrätt till en tisdag..

– 5dl kokt ris (om du inte har kokat det gör så)
– 2pkt Bacon strimlat
– 1st Gul lök klyftad
– 1st Broccoli delad i små buketter
– 2klyftor Vitlök hackad
– 3st Tomater hackade
– lagom med chili hackad
– 0,5st Honungs melon strimlad
– 20ml brunt socker typ muskavado
– 30ml Fishsauce

1. Stek baconet på hög värme så det får färg
2. Blanda sedan i chilin, vitlök och gul lök, låt löken bli mjuk.
3. I med tomaterna samt broccolin och vänd runt tills broccolin börjar få bra tugg motstånd
4. Blanda i melonen, fishsauce och sockret, vänd runt och blanda i riset.
5. Låt allt bli varmt och servera med Hawaii såsen som du hittar här

Lite att glänsa med när du serverar maten så är Nasi goreng en indonesisk risrätt som innehåller olika grönsaker och oftast också kyckling. Nasi är ‘ris’ på indonesiska, goreng står för ‘stekt’, Nasi goreng betyder alltså stekt ris.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: