Nygräddade våfflor med keso och bär

By : | 0 Comments | On : februari 18, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Våfflor är kanske inte det matigaste men med keso och bär så blir det ganska bra.

Ibland blir jag sugen på något speciellt och känner att det vill jag ha, som när min ena son i veckan sa att han ville ha våfflor så vart jag fast. Idag så fick lunchen bli dessa krispiga läckerheter och jag som inte är så förtjust i grädde och tycker att sylten blir lite för söt, valde en annan variant med keso och bär men givetvis fanns grädden och sylten på plats för den som ville ha det. Att göra egen våffelsmet är löjligt enkelt och det finns ingen anledning att köpa pulver..

Våffelsmet

– 125g smör eller margarin
– 2dl mjölk
– 4dl vetemjöl
– 2st ägg
– 1tsk bakpulver
– 2dl iskallt vatten

1. Smält matfettet och låt det svalna lite
2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet
3. Rör i det smälta smöret och vattnet
4. Hetta upp våffeljärnet.
5. Grädda och ät direkt.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: