Organo doftande fiskgryta med med lite Italienska influenser

By : | 0 Comments | On : september 6, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Smarrig och enkel fiskgryta = tisdagslyx?

Jag ska erkänna att det blir dåligt med fisk hemma, men idag så är det dags att laga lite härlig torsk. Tyvärr så är det ingen färsk variant utan en fryst men hela filéer åtminstone och inget block med torskbitar. Får bli lite tisdagslyx med en italiensk gryta med tomat och vin i, basen får vara såsen som får puttra ett tag innan jag lägger i fisken som bara ska bli klar och sedan ska det serveras. Finns inget tråkigare än fisk som får gå för länge och bli torr och tråkig, så se till att ha allt annat klart först för fisken ska bara ligga i ca 8 minuter.

Oregano doftande fiskgryta med med lite Italienska influenser

– 800g Torskfilé skäres i bitar, inte små tärningar.
– 2dl Vittvin
– 500g Krossad tomat
– 3dl Vatten
–  1/2 Purjolök använd den gröna sidan och strimla.
– 1st Paprika skär i bitar
– 2st Tomater i klyftor.
– 30ml Fish sauce
– 15ml Flytande honung
– Oregano
– Salt & svartpeppar

1. Fräs purjon i olja
2. När purjon mjuknat slå på vin, krossad tomat och vatten
3. Låt koka upp och häll i fish sauce , salt, svart pappar, oregano och honung och låt koka en stund
4. När det är ca 8 minuter kvar till servering, lägg i fisken tomater och paprika.
5. Kolla fisken och gör en sista avsmakning… klart för servering gärna med lite parmesan till

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: