Örtstekt torsk med tomat och parmesandip, pinjeslungade rödbetor och rostad potatis.

By : | 0 Comments | On : november 4, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Så härligt gott med stekt fisk, inte svårare än att öppna en låda med fiskpinnar..

Fredags middag idag med lite extra fint tema för att bjuda in helgen, dagens huvudråvara bestämde jag mig för redan tidigare i veckan. Det är härlig torsk som står på menyn och stekt med pannering ska det vara, allt efter mina smaklökars önskemål sedan flera dagar. Idag var det lite mer pyssel med maten men inte så att det tog hela kvällen utan lite lagom jobb med ett glas vin till, samtidigt som middagen växer fram.

Tomat och parmesan dip

– 2st äggulor
– 1tsk senap
– 1msk Vittvinsvinäger
– 2dl Rapsolja
– 1,5 dl Creme fraiche
– 2msk Soltorkade tomater, hackade
– 2msk Syltlök, hackade
– 3msk Parmesan finriven
– Salt
-Peppar

1. Blanda ihop äggula, senap och vinäger, slå sedan på oljan försiktigt och du har gjort en majonnäs grund
2. Blanda i Creme fraichen, tomat, syltlök och parmesan.
3. Smaka av och låt dra

Rostad potatis

– 400gr potatis gärna någon avlång lite roligare variant
– Olja
– Salt

1. Sätt ugnen på 200grader
2. Dela potatisen på längden och lägg upp dom med skalet neråt på en plåt och ställ in dom i varm ugn
3. När dom fått färg och är klara efter ca 25 minuter slå på lite olja och salt

Örtstekt torsk

– 800gr Torskfilé
– 3st Ägg
– 3dl Vetemjöl
– 3dl Ströbröd
– 1st Citron
– Örtagårdskrydda
– Salt
– Smör
– Rapsolja

1. Slå upp mjöl, salt och peppar i en skål
2. Slå upp äggen med skalet rivet från citronen och juicen pressad i.
3. Slå upp ströbrödet med ört krydda i
4. Dela filén i bitar panera sedan fisken först i mjöl, ägg och sist ströbröd
5. Stek fisken i varm panna med rikligt av smör och olja

Pinjeslungade rödbetor

– 2st stora rödbetot
– 1dl pinjenötter
– Smör
– salt

1. Dela rödbetorna och koka dom nästan klara i saltat vatten, slå sedan av vattnet och låt dom torka lite
2. Rosta pinjenötterna i en riktigt varm panna..
3. När dom fått färg lägger du i smör och när det smält rödbetorna och lite salt.
4. Fräs allt tills det är varmt.
5. Ta upp och låt smöret rinna av på lite hushållspapper

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: