På glid mot Stockholm
By : Patric | 0 Comments | On : juli 14, 2011 | Category : Besök, Matlagning, Privata inlägg, Tankar

Min dessert på M/S Romantica
Sakta glider båten genom ett vackert skärgårdslanskap, på håll börjar man skymta siluetten av våran huvudstad. Igår kväll så hoppade vi över buffen till förmån för restaurangen ombord, som är lagom fin och luftig, nära promenadspråket i båten.
Jag gillar personligen när det rör sig lite runt omkring, så att det finns lite att titta på. En titt på menyn avslöjar en lagom meny med sådant som tilltalar dom flesta, tyvärr så är jag inte så hungrig utan nöjer mig med en varmrätt. Mitt val föll på en lammfile med Café de Paris sås och potatiskroketter, det visade sig vare en tallrik med rejält med lammfile, lagom med potatis (visserligen inte egengjorda) och en något underlig Café de Paris-sås smaken var något obestämbar utan att smaka illa. Men det var smakfullt upplagt med varma grönsaker, klart mer prisvärt mot båtens buffe. När maten väl var avklarad så fanns det plats för lite till, och en dessert beställdes in. Det vart en lagom variant med säsongens marinerade bär (körsbär, blåbär, jordgubbar) och vaniljglass, en komposition som passade mig utmärkt som avslutning. Den var väldigt smakfullt upplagd och lagom i storlek som dessert, smaken var bra och vaniljglassen smakade som den skulle. Det bidde en bra avslutning på middagen och det känndes bra, jag konstaterar dock att åka på Riga kryssning för matupplevelsen är lönlöst. Varken ur kvalitets eller kostnads perspektiv, för att ta betalt kan man och gör. Men att glida genom den svenska skärgården, är en upplevelse värt hur mycket som helst.
Roligt om Café de Paris såsen är att det egentligen är ett smör och originalet serveras på restaurang Café de Paris i Geneve, där receptet är hemligt trots att många efterapningar finns. Rätten Entrecôte Café de Paris tillagas genom att smöret läggs på en skiva entrecôte, som därefter ställs i ugnen så att smöret smälter.
Relaterade
Recepten
- Slumpade
- Nyligen
- Populära
Senaste på bloggen
-
Den komplexa måltiden för friskare patienter
Komplexa måltider Idag råder det inget tvivel om samhällsnyttan med den offentliga måltiden oavsett om det är till eleven i...more
-
Speeddejting med Matilda och hållbar utveckling
Sitter på tåget som precis lämnat stationen i Göteborg för att ta mig mot hemmet i Västerås, har varit på...more
-
Premiär på ett ångande Hotell i Västerås...
“Once in a life time” och precis så kändes det när vi stegade in i entrén under applåder på Västerås...more
Arkivet
- november 2017
- september 2017
- augusti 2017
- juli 2017
- juni 2017
- maj 2017
- mars 2017
- februari 2017
- januari 2017
- november 2016
- oktober 2016
- september 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mars 2016
- november 2015
- augusti 2015
- juli 2015
- maj 2015
- april 2015
- januari 2015
- november 2014
- oktober 2014
- maj 2014
- mars 2014
- januari 2014
- november 2013
- maj 2013
- mars 2013
- februari 2013
- januari 2013
- december 2012
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- augusti 2012
- juli 2012
- juni 2012
- maj 2012
- april 2012
- mars 2012
- februari 2012
- januari 2012
- december 2011
- november 2011
- oktober 2011
- september 2011
- augusti 2011
- juli 2011
- juni 2011