Panbiff Hawaii med rostad potatis

By : | 0 Comments | On : november 13, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

En klassiker i hyfsat ny förpackning, gillar man inte ananas är det lätt att ta bort eller hoppa över den..

Idag så plockar vi fram en gammal klassiker från 70 talet, den då populära ananasen och ordet Hawaii. Den var hur stor som helst och det fanns lika många Hawaii rätter som fantasifulla kockar, jag har här plockat fram min egen ”nya” variant av pannbiff Hawaii.

Den här går hyfsat fort och är enkel att göra, stoppar in allt i ugnen samtidigt och så sköter den sig själv. Pannbiffen är burgaren från igår som jag passade på att göra extra många av, du hittar det receptet här om du inte som jag idag redan gjort dom. 

Rostad potatis

– 900gr Jag tog en rödskalig och en vanlig som jag bara gör bitar av
– Rapsolja
– Salt
– 20ml Vitvins vinäger

1. Lägg potatisen på en plåt med olja
2. Stoppa in i ugnen på 225grader i ca 35 minuter
3. När potatisen har fått gyllene brun färg och är klar, salta och häll vinäger på och vänd försiktigt om.

Pannbiff Hawaii

– 6st Pannbiffar
– 6st ananasringar gärna färsk
– 6st skivor Bacon
– 6st rejäla skivor ost
– 100gr Soltorkade tomater strimlad
– 100gr Syltlök
– 3dl Grädde
– 1dl Vatten
– 20ml Köttfond
– Salt och svartpeppar

1. Stek ananasringarna och lägg en skiva på pannbiffen, linda en skiva bacon runt och skivad ost på toppen
2. Lägg ”paketen” på en plåt/form men högre kant
4. Lägg syltlök och tomater runt ”paketen”
5. Blanda grädde, vatten, fond, salt och svartpeppar och smaka av, slå det runt köttet i formen
6. Ställ in i ugen under potatisen och låt det puttra och få färg.
7. Lägg upp snyggt och servera

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: