Pastagratäng med härligt krispigt täcke

By : | 0 Comments | On : december 4, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Det härliga krispiga täcket på pastagratängen

Idag så är jag sugen på en pastagratäng, jag är ute efter det där lite krispiga täcket på toppen. Jag börjar med att koka pastan steker grönsaker och sist färsen, för att sedan blanda allt och ställa in det i en varm ugnen. Sedan är det bara att vänta, på att den ska få det härliga krispiga täcket på toppen.

Krispig pastagratäng

– 1pkt Pasta
– 1kg  Blandfärs
– 1st Gul lök hackad
– 3st Morötter skalade och slantade
– 2st tomater i tärningar
– 30ml Kalv fond
– 2st Paprikor i bitar
– 2dl Chilisauce
– 2dl Vatten
– 0,5dl Riven parmesan
– 0,5dl Riven ost
– Salt
– Svart peppar
– Rapsolja

1. Koka pastan, när den är klar häll av vattnet häll på lite olja och salta.
2. Fräs löken tillsammans med morötterna i lite olja, salta lite lagom och ta ur dom ur pannan när allt är lite mjukt med motstånd.
3. Stek färsen färdig krydda med salt och svartpeppar, häll på fond, chilisauce och vatten.
4. Låt det koka upp och lägg i tomater, paprikan och dom stekta grönsakerna.
5. smaka av köttfärsen.
6. Lägg hälften av pastan i en ugnsform, och ha lite parmesan på toppen.
7. Lägg sedan på köttfärsröran ovanpå.
8. Avsluta med nytt pasta lager samt lite parmesan och riven ost.
9. Ställ allt högt upp i ungen på 230°, ta ut efter ca 20 minuter eller när pastagratängen fått fär och det är krispigt på toppen.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
-Laurence Olivier
%d bloggare gillar detta: