Pastapanna med falukorv i en färgglad dragonsås

By : | 0 Comments | On : augusti 17, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Pasta panna

Rykande het och klart för servering direkt ur min stora gjutgärnspanna

Jag är lite svag för kompletta rätter så här på vardagarna, tycker att det är lite lättare att servera det hemma och att det går fortare. Idag så blir det en pasta panna med falukorv  i en färgglad dragonsås, en enkel rätt som man lätt gör på under 30 minuter. Hela receptet bygger på sådant som jag nästan alltid har hemma i köket, och för första gången kan jag stoltsera med att jag har angivit mängderna som jag har haft i (ganska exakt).

Vad behövs?

  • 500g Falukorv
  • 400g okokt pasta
  • En gul lök
  • En röd lök
  • En ”lagom” bit chili
  • 2 paprikor i olika färger
  • 2st tomater
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl vatten
  • Färsk dragon efter smak
  • 4 msk Chili sauce
  • 1 msk senap
  • Salt & svart peppar

– Jag börjar med att sätta på pastan som ska kokas färdigt med salt och olja, häll av all vätska när den är klar
–  Värm upp din största panna, klyfta löken och stek den först lite, strimla falukorven och lägg i den när löken fått färg, hacka chilin och gör bitar av paprikan, lägg i det sist och låt allt bli färdigt
– Lägg i tomaten tärnad och dragonen hackad
– Slå på grädde, vatten, senap och chili sauce,  låt det koka upp snabbt, smaka av med salt och svart peppar
– Blanda i pastan vänd runt, låt det vila i ett par minuter och lägg upp lite snyggt, garnera med dragon & simsalabim dax att servera

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: