Pimpad ugnspannkaka med tomat & rödlökskeso och nötter

By : | 0 Comments | On : augusti 23, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Pimpad ugnspannkaka

Snabbt och enkelt, så man hinner få upp fötterna på soffbordet är skönt ibland. Idag så presenterar jag en gammal goding i lite ny kostym, det är den snabba och enkla ugnspannkakan som får göra ny entrél. Jag låter den vara lika snabb och enkel i min pimpade tappning, jag toppar den bara med lite äppelskivor innan den ställs i ugnen och ger den några nya tillbehör som tomat och rödlökskeso och en nötblandning. Normalt så tror jag att man förknippar ugnspannkakan som onyttig mat, men här blir den ett gott och nyttigt alternativ. Men lite onyttigheter ska finnas, så barnen som vill ha sylt får det faktisk.

Ugnspannkaka dagens recept räckte till 5st

– 6st ägg
– 3dl Mjölk
– 3dl Vetemjöl
– 2st äpplen
– salt

1. Rör ut äggen med vetemjöl (jag har i receptet använt mer ägg medvetet för att passa hungriga växande barn).
2. Blanda i mjölk och smaka av med salt.
4. Smörj en form, häll i smeten och lägg skivade urkärnade äpplen på toppen.
5. Ställ formen i 225grader i ugnen.

Tomat och rödlökskeso

4msk Keso
1st liten Rödlök
2st Tomater

1. Tärna löken och tomaterna, blanda allt med keson.
Lägg upp en trevlig nötblandning utan salt och bär efter egen smak (sylt om det finns barn med), sedan är det bara att servera och njuta av en nyttig middag.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: