Pytt i panna helt enkelt..

By : | 0 Comments | On : november 8, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Ägget i min smak perfekt, när gulan kan rinna ner och blanda sig i pytten.

Så otroligt gott och så enkelt att det nästan är genialt, en svensk pytt i panna i all enkelhet med stekt ägg och inlagda rödbetor. Ikväll så gjordes den på en bit falukorv som fanns kvar och helgens bakade potatis, ägget stektes så att gulan blir sådär lagom rinnig. Det är perfekt med pytt om man har lite rester i kylen eller frysen, och man kan blanda i det mesta för att fylla ut till och med grönsaker fungerar bra.

Dagens pytt i panna

– 6 Bakade bakpotatisar tärnade i cm stora tärningar (behöver inte vara bakpotatis, jag har inte heller skalat dom)
– 600gr Falukorv i lite mindre tärningar
– 2st Gula lökar i tärningar
– Salt & Peppar
– 5st Ägg

1. Stek först korven och löken så att den får bra färg, ta ur den och håll det varmt.
2. Stek sedan potatisen i olja, krydda med salt och peppar.
3. Blanda allt och låt det bli varmt tillsammans, smaka av och servera.
4. Stek ägen enligt önskemålen i familjen.
5. Servera med rödbetor, äggen och lite olika såser som chili sauce, HP sauce och Worcestershire sauce

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: