Quesadillas med husets fyllning och serverat med isbergs slaw

By : | 0 Comments | On : januari 15, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Snabbmat

Lite som pizza men snabbare och faktiskt riktigt gott, skippa skinkan och det blir vegetariskt

Hade ett gäng tortillabröd över efter en wrapsmiddag för någon dag sedan, självklart ska dom användas och idag så fick det bli Quesadillas. Det är en mexikansk maträtt med stekta tortillabröd fyllda med ost, samt diverse andra godsaker som i mitt fall idag. Gör man dom bara med ost så passar dom perfekt som tilltugg, men med lite rejälare fyllning och en sallad till blir det en perfekt middag.

Quesadillas med husets fyllning

– 8 Tortillabröd stora
– 3dl Tomatsås köp färdig eller gör som jag använd 2dl av den här syrliga tomatsåsen, 1dl chilisuce, 20ml tomatpuré och krydda med örtkrydda
– 1st Rödlök strimlad
– 2st Tomater hackade
– 1st Röd paprika
– 300gr Rökt skinka skivad
– rejält med ost

1. Bred tomatsåsen på 4st tortillas.
2. Lägg på lök, skinka, tomat och avsluta med ostskivor som täcker hela brödet.
3. Lägg på ett nytt tortilla och lägg några ost skivor på toppen, ställ in i varm ugn på 200° i ca 8 – 10 minuter tills det fått färg och är lite krispigt i kanterna.
4. Gör trekanter och lägg på ett fat..

Isbergs slaw

– 0,5st Isbergssallad strimlat
– 1st Äpple rivet på grövsta
– 40ml Senap
– 10ml Honung
– 20ml Vittvinsvinäger
– 1,5dl Matolja
– Salt
– Svart peppar

1. Blanda senap, honung och vinäger ordentligt.
2. Slå försiktigt på oljan samtidigt som du rör ordentligt.
3. Krydda med salt och svart peppar.
4. Blanda dressingen med isbergssalladen och äpplet.
5. Klart för servering gärna med lite grön persilja på toppen.

Print Friendly
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Dansk ordspråk
%d bloggare gillar detta: