Råstekt potatis med krispiga rödbetor, halstrad falukorv och örtyoghurt

By : | 0 Comments | On : november 21, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept

En härlig middag bidde det, rödbetor är en härlig rotsak gör sig bra med det mesta..

Måndag och det ska inte vara pasta i dag, jag har lite potatis och läckra rödbetor som får bli grunden. Till det halstrad falukorv som innebär att jag steker den på hög värme utan fett, sedan en krämig sås med en hint vitlök och härliga örter.

Halstrad falukorv

– 1st Falukorvs ring i skivor

1. Stek skivorna i en het panna, var med och vänd innan dom blir brända.

Råstekt potatis med krispiga rödbetor

– 600gr Potatisar med skal skurna i halva skivor ca 4mm
– 300gr Rödbetor skalade och skurna som potatisen
– 1st Gul lök i klyftor
– Rapsolja
– Salt
– Svartpeppar

1. Hetta upp en panna och lägg i olja och stek potatisen, lök samt rödbetorna, se till att det alltid är olja i botten och vänd ofta och försiktigt så att det inte fastnar i botten.
2. När potatisen börjar mjukna krydda med salt och peppar, potatisen blir klar fortare än rödbetorna men det gör inget för dom ska vara lite krispiga.

Örtyoghurt

– 3dl Yoghurt
– 0,5 Vitlök solo pressad
– Salt
– Örtkryddor ta några som du gillar eller köp en färdig blandning

1. Blanda samtliga ingredienser, smaka av och låt dra en liten stund.

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: