Recipe Type: Världsmat

Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Recipe Type: , Cuisine:

En härlig svensk marmorerad karré som vi inte lägger i marinad utan låter salt och ...

Read more

Churros en el camino de la casa

Recipe Type: Cuisine:

Nyligen har det varit festival i stan och flera av de ambulerande stånden säljer det ...

Read more

Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Recipe Type: , Cuisine: ,

Av någon anledning så gör vi hamburgare gärna som olika kopior av amerikanska varianter och ...

Read more

Nasi goreng indonesisk snabbmat

Recipe Type: Cuisine: ,

Nasi = ris och Goreng = stekt vilket med andra ord är blir stekt ris ...

Read more

Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

Recipe Type: , Cuisine: , ,

Grönt är skönt i en en härligt vårinspirerad middag idag som inte tar hela kvällen ...

Read more

Husets Kebab med sesamfrästa grönsaker, myntayoghurt, rostade kikärtor, feta, majs och libabröd

Recipe Type: Cuisine:

Läckert "kebab" spett med färs som vi smaksätter med härliga smaker och serverar med kryddiga ...

Read more

Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika


Idag var det en sådan där dag då man inte riktigt orkar laga mat men ...

Read more

Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck


Jag biter ihop sätter på pastavatten och snart kokar pastan samtidigt som jag förbereder resten, ...

Read more

Fläskkotlett i långkok med chorizo, vin, honung och rosmarin

Recipe Type: , , Cuisine:

En variant av en klassisk Svensk söndagsgryta med fläskkött som jag låter puttra i 4 ...

Read more

Veggienuggets, sötsur tomatconcassé med basilika och paprika bulgur

Recipe Type: , , Cuisine: ,

En läcker nuggets som är helt vegetarisk somvi serverar med en läcker sötsur tomatconcassé med ...

Read more
”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén