Ugnsbakad falukorv under hett tomattäcke

2012-11-20
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 60m

En variant av falukorv i ugn här med en sås på färska tomater, lök och lite jalapeneo, en het och värmande falukorvsrätt som passar bra när kylan tränger på ute.

Till falukorven serverade jag jasminris men man kan lika gärna servera potatis, korven går bra att förbereda lite i förväg och stoppa in i ugnen när det närmare sig mat tid.

Ingredients

  • 1 st Falukorvsring (skivad)
  • 250 gr Coktailtomater eller 1 brk krossad tomat
  • 1 st Gul lök (delad om man mixar eller finhackad om man inte mixar)
  • inlagd jalapeneo efter smak (delad om man mixar eller finhackad om man inte mixar)
  • 1,5 dl Chilisauce
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 msk Maizena
  • Hård ost

Method

Step 1

Lägg den skivade falukorven i en ugnsform, börja koka ris eller potatis till.

Step 2

Mixa tomaterna med löken, jalapeneo och chilisaucen eller om man hellre vill blanda krossad tomat med hackad lök, jalapeneo och chilisauce.

Step 3

Smaka av såsen med salt och svart peppar, blanda i maizenan utrörd i lite vatten och blanda i den häll sedan allt över falukorven.

Step 4

Skiva osten och täck korven, ställ den sedan i ugnen på 220° i ca 25 minuter

Step 5

Sedan är det bara att njuta av middagen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
-Sokrates
%d bloggare gillar detta: